Statement & Milieu

Styropor Products & Plastic verpakking

Helaas is plastic niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en in bepaalde gevallen levert plastic zelfs een bijdrage.
Hoewel Styropor Products een voorstander is om extra verpakking zoveel mogelijk te vermijden worden op verzoek van vele van onze afnemers een groot deel van ons assortiment taatdummies in krimpfolie verpakt.
Styropor Products verzamelt alle reststukken piepschuim en inpakfolie voor verdere verwerking. Zo wordt onze reststukken piepschuim door een speciaal reclycingbedrijf opgehaald en verwerkt voor onder andere de lichtgewicht betonindustrie en gebruikt als grondstof voor muur en vloerisolatieisolatie.

Onze EPS (piepschuim) vormen hebben een “Food Grade Statement” waardoor deze veilig en geschikt zijn om in contact te komen met voedingswaren. Uiteraard is EPS niet eetbaar maar word in sommige gevallen gebruikt als onderdeel van een groter geheel.
Onze mening is dan ook dat het verpakken van EPS vormen een onnodige milieubelasting geeft en niet bijdraagt aan onze gezondheid en het milieu.
Ondanks dat wij veel van onze producten verpakken vragen wij u om zorgvuldig om te gaan met ons milieu, reststukken piepschuim en verpakkingsmateriaal gescheiden aan te bieden bij uw afvalverwerker.
Op deze wijze draagt ook u positief bij aan ons kwetsbare milieu.

Styropor Products 100% circulair
De vraag naar producten en grondstoffen neemt wereldwijd toe. Daarom stelt de overheid als doel dat Nederland in 2050 een volledig circuliare economie moet hebben.
Dit om zuiniger en slimmer met producten en grondstoffen om te gaan. Styropor Products heeft dit doel almiddels bereikt.
Alle overgebleven grondstoffen worden gerycled dan wel hergebruikt.

Piepschuim heeft een nieuwe naam
Airpop
U kent airpop® al heel lang, bijvoorbeeld onder de namen Piepschuim, Tempex, Isomo of EPS. De technische term is geëxpandeerd polystyreen. Maar omdat het tot nu toe in elk land een andere naam had, was er vaak verwarring. Daarom is er nu maar één naam: airpop® engineered air. In de volgende drie minuten ontdekt u waarom airpop® zo belangrijk is voor ons leven.

Geëxpandeerd polystreen (EPS), ofwel piepschuim, heet in heel Europa nu: Airpop. De Europese koepelvereniging voor fabrikanten en producenten van EPS, wil hiermee de wildgroei aan benamingen voor EPS een halt toeroepen en het imago van het product opvijzelen.
Er zijn in Europa 600 producenten van EPS, en allemaal hebben ze een eigen woord voor het materiaal. In veel landen staat EPS nu nog bekend onder een merknaam, zoals Tempex, Styrofoam, Styropor en Depro. Hierdoor was er geen eenduidig profiel. Daarnaast kampt piepschuim met een imagoprobleem. “Veel mensen denken dat piepschuim niet milieuvriendelijk is. Bovendien heeft piepschuim een hele andere functie in de decor en hobbyindustrie dan in de bouw dan en of verpakkingsindustrie.
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land